Darksiders3

Nakon pauze od nekoliko meseci, novi gejmplej trejler prikazuje nam sledećeg protagonistu i njene moći

Darksiders 3 je jedna od onih igara koja se čeka sa slašću. Svaki prethodni deo koncentrisao se na nekog od Četiri Jahača apokalipse, pa smo tako mogli da vidimo Death (smrt), War (rat), a sad se susrećemo sa „nepredvidljivom i mističnom“ junakinom po imenu Fury, koja je dobila zadatak da zarobi Sedam Smrtnih Grehova.

Kako je THQ Nordic predstavio:“Sedam Smrtnih Grehova zauzelo je Zemlju i sa svojim slugama pustoše i haraju sve pred sobom. Charred Council priziva Fury, kako bi se sukobila sa pošastima i povratila ravnotežu, čime bi dokazala da je najmoćnija od svih Jahača”.
Novi video drugi je po redu ingejm trejler, pošto smo prvi imali prilike da pogledamo još u maju ove godine. U ovih nekoliko minuta možemo videti prilično standardne hack’n’slash elemente, gde Fury krči sebi put kroz pećinu pod imenom Hollow. S obzirom na to da ima magične moći, one će sigurno doći do izražaja u sklopu njenih napada bičem.

Za razliku od prethodnih delova, gde je akcenat bio na rešavanju zagonetki, ovde se fokus prebacuje na više akcije, slično God of War igrama. Uvek je zanimljivo videti kako novi developer preuzima na sebe već dobro razvijenu franšizu, ali je u ovom slučaju u pitanju Vigil tim, koji je inicijalno radio na razvoju prethodnih igara.

Prve dve Darksiders igre bile su izuzetno zabavne, a nadolazeći nastavak obećava isto toliko uživanja. Moći ćemo da ga očekujemo za PC, Playstation 4 i Xbox u toku 2018. godine.