Attack of the earthlings
Tim Junkfish izbacio je dugo očekivanu poteznu strategiju sa vanzemaljcma.

Priča je sledeća: ljudska rasa pri Galactoilu, komično disfunkcionalnoj međuzvezdanoj korporaciji, doputovala je svetlosnim godinama do Planete X13 i uparkirala svoju gigatnsku bušilicu spremnu za kopanje rezervi fosilnog goriva. Međutim, pri ispijanju čudnih margarita i lovljenju velikih buba, ekspedicija nije mogla pretpostaviti da će narušiti dom lokalnom življu, te su sada domaćini, “Swarmeri”, spremni na odmazdu.

Kombinovanje poteznih borbi i stealth tehnika u single-player kampanji sa izraženim mračnim humorom je pod direktnim uticajem stilova iz “The IT crowd” I “Father Ted” – igrači mogu da vode “Swarmers”, izuzetno agresivne insektolike kreature, čiji je cilj da pretvore ljudsko meso u radnu snagu, unapređuju jedinice, pa čak i da nađu vremena kako bi organizovali rođendansko slavlje povodom zaustavljanja daljeg napredovanja Zemljanja.

Kako bi sprečili invaziju, vaše trupe moraju pažljivo birati mere napada, kao što su šunjanje ventilacionim prolazima, iskakanje iz plakara, ali i zaseda većeg broja neprijatelja. Što je više ubijenih, veće su šanse da se konzumiraju leševi koji se dalje transformišu u nove jedinice sa specijalizovanim ulogama i jedinstvenim sposobnostima.

Sledeći i jako bitan zadatak je da se popnete uz lestvicu ove interplanetarne korporacije, kroz apsurdno okruženje i otkačene likove, sa jednim jedinim ciljem: svrgnuti viši menadžment, što uključuje regionalnog menadžera Dennisa Dickinhama; čoveka nekvalifikovanog po svim mogućim osnovama, ali zato propisno preplaćenog.