Već čitave četiri godine DayZ je u Steam Early Access fazi pa bi nam bilo prosto neobično da se ova igra konačno pojavi u svojoj punoj verziji. Ipak, za to ćemo morati da se pripremimo jer češki razvojni tim Bohemia koji stoji iza svega tvrdi da je taj dan blizu… makar relativno.

U svom obraćanju igračima povodom poslednjeg apdejta za ovu godinu, između ostalog piše i, “DayZ izlazi iz Early Access faze sledeće godine. Sem toga, igra će konačno biti dostupna i igračima na konzolama. Mi smo posvećeni ovome i u obzir smo uzeli sve ranije greške koje smo činili najavljujući datume. Jako smo ozbiljni u vezi svega.”

DayZ je već dosta dugo ozloglašen upravo zbog kašnjenja novih beta verzija a najavljena sa oznakom 0.63 biće i poslednja pre nego što se pređe na 1.0. Poslednja beta donosi nove zombije, osvežen spisak oružja, nove komboe i potpuno nov sistem animacija uz korekciju hitboks sistema. Nažalost, izgleda da ni finalna verzija neće podržavati mogućnost da imamo ljubimca jer Bohemia priznaje da nema tehnologiju koja bi omogućila tako nešto.