Halo

Pre četiri i po godine, Microsoft je najavio Halo TV seriju, koju će raditi kablovska mreža Showtime, a čiji producent je Stiven Spilberg. Međutim, od tad ni traga ni glasa o daljem razvoju..

Čini se kao da je od tog trenutka prošlo dosta vremena – možda upravo zbog toga što i jeste. U pitanju je period pre Halo: The master Chief Collection, pre Halo 5, pa čak i pre Halo Wars 2 igara.

Ipak, iz Showtime studija potvrdili su da Halo TV projekat nije prekinut. Kako kažu, još uvek je u fazi razvoja, fino napreduje i zadovoljni su onim što su dosad napravili.“I dalje je u pitanju akcija, koja će sasvim sigurno zadovoljiti sve Halo fanove, ali i ljubitelje drame.”

Ovaj projekat najavljen je još davne 2003, a ispod možete pogledati video u kom Spilberg priča o svom iskustvu sa igrama.

Halo je pucačina iz prvog lica razvijena od strane Bungie Studios. Prva igra u serijalu Halo izašla je 15. novembra 2001. za Xbox. Priča iz serijala je razrađena i adaptirana u mnogim knjigama, pa čak i u animiranim filmovima.

Ali ono što je izazvalo najveću pažnju bila je ideja o filmu, pa i seriji. 2004. Godine Bungie je potvrdio partnerstvo sa Fox studijom i Universal Pictures kako bi se napravio film. Zamišljeno je kao akcija, gde bi prvenstveno bio zastupljen CGI. Wingnut Films , tim iza Gospodara Prstenova i King Konga, dobio je priliku da radi na ovom ostvarenju. Ipak, 2006. Fox iUnivesal prekinuli su saradnju i tu je sve stalo.

Fanovima je ipak drago što je došlo do obrta i što su šanse da će do serije ipak doći. Najpoznatija dosadašnja adaptacija je mini web serija Halo:Forward Unto Dawn, koja je sastoji od pet epizoda od 15 minuta koje su izlazile na nedeljnom nivou i fanovi su mogli da vide kako će otrpilike izgledati serija koja tek treba da bude napravljena.