Rockstarov perfekcionizam podrazumeva i da se igre iz njihove produkcije vrlo često odlažu a nakon Grand Theft Auta V, ista situacija se ponavlja sa nastavkom Red Dead Redemptiona.

Kako stoji u novom saopštenju, igre će se pojaviti 26. oktobra, istovremeno za PS4 i Xbox One. Ako niste u toku, to je odlaganje od nekoliko meseci s obzirom da se do sad najavljivalo da će igra izaći najkasnije do 31. juna. Sem toga, ovo nije prvo odlaganje jer je igra bila planirana za 2017. godinu.

“Dragi svi, uzbuđeni smo što možemo da najavimo da će Red Dead Redemption 2 izaći 26. oktobra 2018. godine. Izvinjavamo se svima koje je razočaralo ovo odlaganje. Nadali smo se da će igra izaći ranije ali potrebno još malo vremena za poliranje. Iskreno vam se zahvaljujemo na strpljenju i nadamo se da kad budete igrali igru, da ćete uvideti da je čekanje bilo vredno. Radujemo se tome da sa vama podelimo još informacija narednih nedelja”, stoji u saopštenju kompanije. U znak izvinjenja stiže nam i nekoliko novih screenshotova a i dalje ostaje otvoreno pitanje hoće li biti PC verzije.