Mario
Predsednik Nintendo kompanije poručio je da su u toku razgovori o saradnji na Super Mario filmu.

Verovali ili ne, prošlo je gotovo 25 godina otkako smo legendarnog Nintendovog brkatog vodoinstalatera videli na filmskoj sceni. To je jako puno vremena, jer se ipak radi o veoma popularnom liku i franšizi koja je već godinama Nintendova zlatna koka, tako da je samo bilo pitanje vremena kada će se Nintendo odlučiti na njegov povratak na velike ekrane, a najnovije informacije govore da je kucnuo taj čas.

Naime, u novembru, Wall Street Journal objavio je kako je u toku realizacija velikog partnerstva između Nintenda i američke produkcijske kuća poznate po Minions i Despicable Me ostvarenjima. Tatsumi Kimishima, predsednik Ninteda, kaže da su pregovori još u toku.

Nintendo se nada da će dogovor uskoro biti postignut, a ako sve pođe po planu, žele da i zvanično potvrde Super Mario film nedugo posle toga. Nastoje da se film nađe u bioskopima pre letnjih olimpisjkih igra u Tokiju 2020.

Od kako je, 1993. godine, film “Super Mario Bros.” doživeo potpuni krah na bioskopskim blagajnama, niko se nije usudio da napravi rimejk ove popularne video igre. Ako žele da film zaživi, u ulozi producenta filma najbolje je da se nađe tvorac Super Maria, Shigeru Miyamoto. On već ima iskustva sa eksperimentisanjem oko filma, čak je izbacio par kratkih Pikmin projekata.

S obzirom na to da je prošle godine Nintendo potvrdio da žele da rade na proizvodnji igranih filmova koji bi se temeljili na njihovim video igrama, možemo očekivati adaptacije u nekoj budućnosti. Po nekim izveštajima, Netflix je već iskazao interesovanje da se napravi Zelda TV šou, ali do toga nije došlo.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da ljudi o Nintendo igrama znaju manje putem samih igara, a više kroz njihove proizvode, poput Mario četkice za zube, ili nekog drugog licenciranog proizvoda.

Bilo kako bilo, čini se da je Nintendo krenuo u pravom smeru. Ostaje nam da vidimo hoće li još neka njihova velika igra doživeti da bude ekranizovana.