Zelda

Više nego dobar prijem publike dodatno je ohrabrio developere da se što pre bace na nastavak ove izuzetno uspešne franšize.

Pored toga što je Legend of Zelda: Breath of Fire najuspešnija igra iz Zelda serijala koju je Nintendo napravio, proglašena je i za najbolju igru godine! Nije ni čudo, s obzirom da od samog početka kritike obiluju pozitivnim tonom i najtoplijim preporukama.

Producent ove fenomenalne franšize, Eiji Aonuma, potvrdio je da je njegov tim uveliko počeo da radi na nastavku, a tu vest već je ozvaničio u novom Breath of the Wild artbook-u, Master Works.I to je sve što imamo zasad. Nema reči o tome za koju je platformu/konzolu nastavak planiran.

Sam razvoj Breath of the Wild započet je odmah nakon što je izašao Skyward Sword 2011. Legendarni tvorac Zelde, Shigeru Miyamoto, objasnio je kako Nintendo želi da brže radi na razvoju igara. Ipak, ne znamo koliko vremena će im biti potrebno.

Breath of the wild je Nintendova najprodavanija igra za Switch, sa preko 4,7 miliona prodatih primeraka. To je izuzetno visoka cirfa, ako uzmemo u obzir da se sam Switch prodao u oko 10 miliona jedinica.