Denuvo je definitivno najkvalitetnija zaštita PC igara od piraterije koja se pojavila tokom dugog niza godina ali ni igrači koji su navikli na original softver nisu preterani srećni zbog toga, najviše zbog glasina da ovaj sistem uzrokuje pad performansi u igrama. Iako to nikad nije dokazano, Denuvo je ovih dana pokazao neke druge slabosti.

Naime, zbog problema sa Denuvo serverima koji proveravaju autentičnost igre, igre kao što su Batman: Arkham Knight ili Mad Max nisu funkcionisale danima, u smislu da ih nije bilo ni moguće pokrenuti. Tom spisku se mogao dodati i Middle-earth: Shadow of War koji ne samo da nije mogao da se pokrene već čak nije bilo moguće ni preuzeti novi patch za ovaj naslov.

Ovaj problem je samo skrenuo pažnju na činjenicu da igrači sad više ne zavise samo od od svog interneta provajdera i Steama već i od Denuva koji angažuje sopstvene servere da bi sprečavao pirateriju. Ovo teoretski znači da ukoliko Denuvo kompanija zatvori svoja vrata, nijedan od naslova koji koriste njihovu zaštitu više neće raditi, barem ne bez posebnog patcha razvojnog tima koje je radio na igri, a što nije uvek moguće.