Microsoft izgleda konačno shvata šta je tačno problem sa Xbox One konzolom – ne to što joj je hardver slabiji od PS4 već što jednostavno nema dovoljno ekskluzivnih igara. Zbog toga ne čude vrlo glasne priče da oni traže instant rešenje u obliku kupovine drugih megakorporacija!

Kako prenose mediji, anonimni ali navodno vrlo pouzdani izvori iz Microsofta navode da kompanija razmatra mnoge opcije ali da je trenutno najrealnija kupovina džina kakav je Electronic Arts. Ne treba ni govoriti kakvi bi sve serijali time došli pod šapu Microsofta a PlayStation bi praktično ostao bez novih naslova u Madden, NBA Live, FIFA serijalu ali i Battlefield igara, Mass Efecta i ko zna čega sve još.

Još suludija varijanta o kojoj se razmišlja jeste kupovina Valvea, pogotovu kad se zna prilično neprijateljski stav ove kompanije prema MS-u, i kad za to ima i kad za to nema razloga. Na kraju, treća varijanta je i najjeftinija a podrazumevala bi kupovinu studija Bluehole koji je stvorio PUBG, trenutno najpopularniju multiplejer igru na svetu. Ostaje da sačekamo i vidimo šta će biti potez Microsofta ali jedno je sigurno – nešto veliko će se uskoro desiti!