Pillars of Eternity 2

Obsidian Entertainment i Versus Evil otkrili su da ćemo već 3. aprila imati priliku da probamo Pillars of of Eternity 2, pod naslovom Deadfire.

Igra će biti dostupna za PC, Mac i Linux. Treba uzeti u obzir da ćemo na raspolaganju imati tri edicije – standard, Deluxe i Obsidian, a pre-orderovanjem dobijate nekoliko digitalnih bonusa. Preciznije, jedno oružje i ljubimca (beli soko koji više dođe kao upečatljivi papagaj na brodu). Ne zaboravite, Pillars 2 ima oi brod. A drugi dodatak je i crna piratska zastava.

Skuplja varijanta, naravno, ima par dodatnih bonusa, od kojih treba izdvojiti Obsidian ediciju (75$), u koju su uključena i tri DLC proširenja koja će izaći tokom godine.

Ovo je direktan nastavak na original iz 2015, a u kom je centar priče Caed Nua, utvrđenje koje je igrač prethodno obnavljao i istraživao u sporednom questu. U nastavku je to utvrđenje uništena kada božanstvo svetla i uskrsnuća obuzme kameno čudovište ispod Caed Nue.

Kao plod crowdfundinga i ljubavi fanova prema starim RPG naslovima, Pillars of Eternity okarakterisan je kao “Baldur’s gate kog nikad nismo dobili“. Ostaje da vidimo da li se čekanje isplatilo!