Soul Calibur serijal je već dosta dugo na ledu – poslednji zvanični deo sage (Soul Calibur V) se pojavio još 2012. godine a posle njega videli smo samo par nezapaženih polunastavaka, uključujući jedan free to play eksperiment (Lost Swords). Ipak, izgleda da je uspeh Tekkena 7 ohrabrio Bandai Namco da čitavu franšizu vrati u život, čemu će se naročito obradovati PC publika!

Najava igre došla je u četvrtak an The Game Awards šou a predsednik odeljenja za borilačke igre Bandai Namca, Katsuhiro Harada je predstavio trejler za ovaj naslov koji nam je otkrio neke važne informacije. Među njima treba spomenuti da igra izlazi ne samo za Xbox One i PS4 već i da će se pojaviti na Windowsu, što nije bio slučaj ni sa jednim prethodnim delom sage.

Osim toga, poznato je da će igra koristiti Unreal Engine 4, što nije iznenađenje kad znamo da je na njemu baziran i Tekken 7. Na kraju, znamo i da će se igra pojaviti tokom 2018. godine. Kako ništa više nije precizirano, to znači da smo od njenog izlaska verovatno udaljeni skoro godinu dana. Kad je reč o trejleru, ne vredi puno da ga prepričavamo a s obzirom da traje samo minut, svakako vredi da ga pogledate jer ćete primetiti neka dobro poznata lica!