pubg

Minecraft je dugi niz godina smatran za najbolju igru svih vremena. Međutim, na prvo mesto sad i zvanično stupa PlayerUnknown’s Battlegrounds!

Ova igra je od marta, kada se po prvi put našla na Steam platformi, stekla ogromnu popularnost, koja ne pokazuje znakove posustajanja. Rekord je oboren početkom septembra, zato što je ova battle royale igra dostigla neverovatnu brojku od 1.348.347 igrača, čime je sa trona skinula Dota 2 igru, koja je postavila prethodni rekord sa 1.291.328 igrača, a nedavno je brojku od 1.2 miliona igrača dostigao i neverovatni Destiny 2.
Prema najnovijim podacima, PlayerUnknown’s Battlegrounds se prodao u više od 27 miliona primeraka širom sveta. A prema zvaničnom Minecraft sajtu, igra je dosad prodata u 40.000 primeraka manje, što nam jasno stavlja do znanja ko trenutno vodi trku!

Ovaj rekord još interesantnijim čini činjenica da se PUBG i dalje nalazi u early access fazi, a izlazi tek za par meseci. Razvojni studio igre, Bluehole, redovno dodaje nove setove ispravki, kao i veća ažuriranja.

Nema se šta više reći. PlayerUnknown’s Battlegrounds je proglašena najuspešnijom PC igrom svih vremena, uprkos svim manama koje iskrsavaju s vremena na vreme. Nama ostaje da vidimo hoće li eventualni konkurent, Minecraft, nekim čudom uspeti da sustigne, ili čak nadmaši prodaju u bliskoj budućnosti.