Squadron 42

Cloud Imporium konačno je prikazao singlplejer kampanju za Star Citizen, Squadron 42. Uzmite u obzir da je u pitanju gejmplej snimak pre-alpha faze i da ne predstavlja konačni proizvod.

Imamo priliku da od samog početka vidimo neverovatan fokus na detalje – impresivna glasovna gluma, zapanjujući modeli likova i prelepa grafika. Ipak, ne možemo a da se ne osvrnemo na prilično loše animacije hodanja skoro svakog NPC lika.

Cloud Imperium izbacio je jedan sat gejmpleja Squadron 42, a možete ga pogledati ispod (sam gejmplej počinje od 32:30). Ovaj video predstavlja odličnu demonstraciju veličine i šarenolikosti igre, gde se u početku glavni lik šeta po brodu, a zatim stupa u misiju spasavanja na napuštenoj stanici. Tokom sat vremena možemo videti i delove sa istraživanjem, pucanjem, borbama svemirskim letelicama i šunjanjem.

Kao što se može primetiti, Squadron 42 dosta obećava, ali je ipak potrebno još mnogo rada. Kao što je ranije rečeno, ipak je u pitanju pre-alpha snimak, što znači da konačni prikaz može varirati od prvobitnog izlaganja.
Squadron 42, kao i sama igra, još uvek je daleko od izlaska. Cloud Imporium poručio je da je sve i dalje u ranoj fazi, tako da se ne treba nadati da će igra izaći pre 2019, a možda čak i 2020.