Poslednje teniske simulacije (Top Spin 4, Virtua Tennis 4) pojavile su se još 2011. godine ali ovaj sport se vraća u život sa čak dve nove igre koje će se pojaviti u prvoj polovini 2018. godine.

Prvi izlazi AO Tennis i to već 16. januara. Iz razvojnog tima Big Ant Studios hrabro tvrde da je ovo najbolja teniska igra sa odličnom grafikom, mnoštvom licenciranih igrača i AI rutinom koja verno kopira njihove poteze na terenu. Sem toga najavljuje se sveopbuhvatna karijera koja će postaviti nove standarde. Ovaj naslov izlazi samo za PlayStation 4 i Xbox One.

Sa druge strane, Tennis World Tour je duhovni nastavak Top Spin serijala jer nam njemu i radi veliki deo istog tima. To se vidi po gejmpleju koji je prikazan ovih dana i maksimalno favorizuje realizam. To znači da je koncentracija potrebna za svaki udarac jer loptica vrlo lako završava u autu ili mreži. Isto tako se najavljuje bogat karijerni režim koji će čak imati i neke aktivnosti van terena. Spisak igrača još uvek nije objavljen ali znamo da će ih biti oko 30. Tennis World Tour je ekskluziva za PlayStation 4 i stiže u maju naredne godine.