Nvida ima novog “monstruma” u svojoj ponudi a njegov naziv je Titan V! Ovaj grafički procesor sa najnovijom tehnologijom i 12 GB memorije već je dospeo u neke redakcije a rezultati gejming testova su prilično interesantni.

Kako pokazuju testovi igara kao što su Doom, Destiny 2, Ghost Recon Wildlands, Sniper Elite, For Honor i Hellblade, Titan V je brži i od GTX 1080Ti i od Titan XP a razlika se naročito vidi u DX 12 igrama. Međutim, čim se vratimo na DX 11, razlika skoro i da nestaje. To i ne bi bio toliki problem da nije činjenica kako je broj igara zasnovanih na DirectX 12 i dalje veoma skroman.

Ovaj GPU je svakako namenjen za 4K rezoluciju a u to slučaju je neprikosnoven i brži je od svojih rivala od 25 pa do 40%, što nije nimalo zanemarljivo. Ipak, s obzirom da je reč o kartici koja košta čitavih 3000 dolara, ni daleko bolje performanse je ne bi učinile privlačnom kupovinom. Titan V će zato ostati samo egzotično parče hardvera koje demonstrira Nvidia tehnologiju, baš kao i prethodni Titani koje danas viđamo i po našim buvljim pijacama.

Vi svakako pogledajte rezultate testova ovde i ovde